Scrubben, waarom is het goed voor je huid?

scrubben

Scrubben voor een mooie(re) huid

Er bestaan veel misverstanden over het scrubben van de huid. Vaak hoor ik mensen zeggen, dat hun huid te gevoelig is voor een scrub behandeling. Of dat hun huid al zo dun is en dat ze daarom geen scrub willen. Scrubben kan echter bij iedereen en is heel goed voor huidverbetering en huidverjonging. In deze blog leggen we uit wat scrubben inhoudt, waarom het goed is voor je huid, hoe het werkt, wat het verschil is met een peeling en wat de voordelen van scrubben zijn voor je huid.

Wat is scrubben?

Scrubben is het weghalen van dode huidcellen op je gezicht of lichaam. Een scrub bevat korreltjes waarmee je zachtjes over de huid wrijft. Elke dag verlies je duizenden huidcellen en vernieuwt je huid zich automatisch. Dat is een natuurlijk proces. Door je huid (opperhuid) te scrubben, stimuleer je de aanmaak van nieuwe huidcellen. Met scrubben kun je de huid ondersteunen in de natuurlijke huidcyclus, de structuur verbeteren of pigmentvlekken aanpakken.

Waarom scrubben?

Naarmate de huid ouder wordt, krijg je minder snel nieuwe huidcellen. Waar een jeugdige huid een huidcyclus heeft van gemiddeld 28 dagen, kan deze bij een oudere huid wel 60 dagen duren. Naarmate we ouder worden, moeten we dus langer met dezelfde huid doen. De oude huidcellen blijven langer zitten en blokkeren als het ware de groei van nieuwe huid. Hierdoor is deze minder goed in staat te herstellen van invloeden van buitenaf. Scrubben is niets anders dan de natuur een handje helpen met het verwijderen van de oude huidcellen (opperhuid) van je huid, zodat je huid weer soepel en veerkrachtig wordt. Scrubben kan geen kwaad; je verwijdert namelijk de bovenste huidcellen, die al aan het einde van de cyclus zitten.

Hoe werkt scrubben?

Scrubben is een vorm van reinigen waarmee je met een scrub crème al bewegend de dode huidcellen van de huid verwijdert. De soort scrub behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone (gezicht of lichaam) en je huidtype. Een vette huid heeft weer een andere behandeling nodig dan eentje met pigmentvlekken. De kunst van een goede scrub behandeling is het juiste product op de juiste manier inzetten.

Verschil tussen scrub en een peeling

Scrubben wordt vaak verward met een peeling. Beide soorten behandelingen verwijderen dode huidcellen en stimuleren het vernieuwingsproces, maar daar worden andere producten bij gebruikt. Een scrub bevat korreltjes waarmee je zachtjes over de huid wrijft en een peeling bevat geen korreltjes en is iets agressiever. Een scrub kun je goed zelf doen, maar een peeling kun je het beste door je schoonheidsspecialist laten doen.

Scrubben met een fruitzuur peeling

Een andere wijze om dode huidcellen te verwijderen is met een peeling. Met een fruitzuur peeling worden de dode huidcellen als het ware van de huid afgeweekt waardoor de structuur van je huid verbetert. Een fruitzuur peeling moet bij voorkeur in de wintermaanden plaatsvinden, omdat je huid door fruitzuren gevoeliger is voor zonlicht. Wacht dus niet te lang en maak gebruik van de winterperiode om deze unieke vorm van scrubben en de verbluffende resultaten te ontdekken.

Voordelen van scrubben op een rij

  • Het vermindert diepere en fijne lijntjes in je gezicht
  • Grove poriën worden kleiner
  • Voorkomt en vermindert pigmentvlekken
  • Stimuleert het vernieuwingsproces van je huid
  • Een frissere uitstraling en soepeler huid
  • Je huid wordt sneller en egaler bruin
  • Een betere doorbloeding van je huid
  • Minder puistjes en pukkeltjes
  • Verzorgingsproducten worden beter opgenomen

Meer weten over peelings of onze eigen peelings behandeling? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Beauticians