4 Tips om een vochtarme huid weer te laten stralen

Last van een vochtarme huid? Met onze 4 tips straal je weer!

vochtarme huidHuidproblemen zoals fijne lijntjes, pukkeltjes of pigmentvlekjes zijn vervelend en helaas niet altijd simpel op te lossen met een gezichtsbehandeling. Veel van deze huidproblemen hebben een diepere en complexere oorzaak, namelijk een vochtarme huid. Door het dalen van het vrouwelijke hormoon oestrogeen verandert de structuur van je huid. Hierdoor is deze minder goed in staat zelfstandig het vocht vast te houden. Ook neemt het Hyaluron in de huid af. Hyaluron heeft het vermogen vocht te binden en als het ware in de huid vast te houden. Wanneer de hoeveelheid Hyaluron afneemt, neemt ook het vermogen van je huid af om zelfstandig het vochtgehalte op peil te houden.

4 tips om een vochtarme huid te verbeteren

Het vochtgehalte van je huid is echter wel essentieel om huidproblemen aan te pakken en de conditie van je huid te verbeteren. Vooral vlak voor, tijdens en na de overgang is het een uitdaging het vochtgehalte optimaal te houden. Daarom delen we in deze blog vier tips waarmee je het vochtgehalte van je huid kan verbeteren en op peil kan houden.

Tip 1: Drink voldoende water

De eerste manier is door water te drinken. Hoeveel water je drinkt, is van vele factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld de buitentemperatuur, sporten en andere activiteiten. Gemiddeld genomen is het drinken van 1,5 liter voldoende. Als je veel transpireert, is het slim om meer water te drinken. Ook door het eten van fruit en groente krijg je vocht binnen, waardoor je organen optimaal kunnen functioneren. Je huid is je grootste orgaan en ook die functioneert beter bij het drinken van voldoende water!

Tip 2: Een goede huidverzorgende crème

Om je huid te ondersteunen raad ik aan een vollere crème te gebruiken. Deze geeft bescherming tegen het verlies van vocht uit je huid als gevolg van verdamping. Ook serums en Hyaluron kunnen goed werken. Laat je altijd goed informeren, zodat je de juiste producten gebruikt geschikt voor jou huid. Het is een fabel dat er crèmes bestaan met een vocht inbrengend vermogen. De huid bestaat namelijk uit verschillende lagen en vocht kan niet zomaar door deze lagen heen. Gelukkig, anders zou je tijdens het douchen letterlijk vollopen.

Tip 3: Een passende gezichtsbehandeling

Geef je huid een boost met een passende gezichtsbehandeling. Iedere huid is anders en daarom is het ook bij een behandeling belangrijk dat je je goed laat adviseren. Zo zorg je er samen met je schoonheidsspecialist voor, dat de gekozen behandeling geheel past bij jou wensen en huid. Mesotherapie is een zeer effectieve methode om het vochtgehalte in je huid aan te vullen. Hiermee kun je zowel preventief als probleemoplossend te werk gaan bij een vochtarme huid. Een speciale cocktail met verschillende natuurlijke vitaminen, mineralen en Hyaluron geven met deze mesotherapie gezichtsbehandeling de diepere huidlagen het vocht, dat deze hard nodig heeft. Doordat de werkzame stoffen meteen daar komen waar ze het meest nodig zijn, geef je de huid een daadwerkelijk boost.

Tip 4: Laat je huid goed herstellen

De zomer komt eraan, een periode hogere temperaturen, meer zon en ook meer UV-A en UV-B straling. Na een zomerse dag of een dag waarop je veel buiten bent, heeft je huid vaak behoefte aan herstel. Zowel van de vochthuishouding in je huid als van de UV-schade, die je huid toch oploopt, ook als je je goed beschermt met zonnebrand. Een goede manier om je huid te helpen herstellen, is na een dagje buiten een voedende aftersun op je gezicht sowieso aan te raden. Serums zijn hiervoor ook ideaal, omdat deze geconcentreerd zijn. Als je deze voor het slapen gaan onder je nachtcrème aanbrengt, geef je je huid nog meer voedingsstoffen. Serums zijn vaak zuinig in gebruik en geven je huid een ware boost en ondersteuning. Het Pascaud Hydrating serum is zo’n serum. Een paar druppels onder je crème en je helpt je huid in het herstel en om haar balans te houden. Ook het Pascaud Innovative serum II is een effectieve manier om UV-schade en de vochtbalans van de huid te herstellen. Beide serums zijn bij ons aan te schaffen.

Beauticians