Oogverzorging van de huid rond je ogen

Mooie oogcontouren begint met goede oogverzorging

oogverzorgingDe dunne huid rondom de ogen noemen we de oogcontouren. Deze huid krijgt met de jaren ook te maken met huidveroudering. Vanaf je 25ste begint de huidconditie af te nemen en kunnen de eerste tekenen van het ouder worden zich aandienen. Denk hierbij aan fijne lijntjes, poriën die iets grover worden of een wondje wat niet mooi geneest. Er spelen veel verschillende factoren een rol bij en hoe iemand ouder wordt. De twee belangrijkste factoren zijn erfelijkheid, wat je hebt meegekregen aan soepelheid, structuur en stevigheid. Hier kun je zelf niet veel aan veranderen. De tweede gelukkig wel, dat is een goede oogverzorging. Maar hoe verzorg je de huid rond je ogen? Met welke producten en met welke regelmaat. Daarover lees je alles in deze blog.

Huid rond de ogen een stuk dunner

Rond de ogen is de huid erg dun, hooguit een halve millimeter! Daarentegen heeft de huid van de rest van je gezicht een dikte van rond de twee millimeter. Dit verschilt nogal, en is dan ook een van de grote reden dat lijntjes, wallen, kraaienpootjes en overhangende oogleden zo snel zichtbaar zijn. Daarom is een goede verzorging van de huid rondom je ogen (ook wel oogcontouren) ontzettend belangrijk!

De eerste stap voor een goede oogverzorging

Het begint met dagelijks de ooghuid reinigen en eventueel ontdoen van make-up. Helaas hoor ik nog te vaak dat er vrouwen zijn, die hun oog make-up niet verwijderen vóór het slapen gaan. Wees lief voor deze dunne huid en haal de make-up er ‘s avond toch echt af. Gebruik voor het verwijderen een passend product, dat niet irriteert. Pascaud heeft hiervoor de Pascaud cleanser. Je kunt de cleanser op een wattenschijfjes aanbrengen en met ronddraaiende bewegingen de make-up verwijderen. Nog makkelijker is om je vingers te gebruiken. Breng een pompje cleanser op je vingers aan. Masseer hiermee zachtjes de ooghuid en wimpers in. Daarna even afspoelen en je bent klaar.

De volgende stap: oogverzorging aanbrengen

Je dag of nachtcrème is niet geschikt voor rond de ogen. De dunne ooghuid kan niet goed tegen de vetten in een gezichtscrème. Het resultaat is vaak dat er vochtwallen ontstaan of gerstekorreltje. Beide zijn natuurlijk niet gewenst. Een speciaal ontwikkeld product past beter en geeft een mooier resultaat. Hieronder bespreken we een paar producten voor de oogverzorging.

  • Een ooggel is erg fijn voor in de ochtend. Het voelt lekker fris, werkt op de bloedcirculatie en is daardoor ook iets vochtafvoerend. Dus word je ‘s ochtends wakker met vochtwallen? Gebruik dan zeker een ooggel.
  • Een oogcrème bevat iets vet en kan fijn zijn in de avond. Oogcrème is ook ideaal als je een eczeem gevoelig bent rond de ogen of in de wintermaanden. Oogcrème beschermt meer en werkt meer in op je vocht-vet balans.
  • Een oogmasker is vaak op crème basis. Je kunt dit goed eens per week aanbrengen en even laten inwerken. Verwijder dit soort crème maskers ALTIJD! Anders heb je kans dat je de ochtend wakker wordt met vochtwallen, waar je oog gel niet tegen op kan.

Pascaud heeft voor thuisgebruik speciale oogpads. Deze spray je vochtig en laat je minimaal 20 minuten hun werk doen. Deze pads zijn op waterbasis, dus kun je daarna  direct je oogverzorging aanbrengen.

Speciale aanbieding voor oogverzorging

Voor de verzorging van de huid rond je ogen heef Beauticians een speciaal oogverzorgingspakket samengesteld. Deze bestaat uit de Pascaud Marmatrix eye mask, Pascaud eye care cream en een ondersteunende behandeling gericht op het afvoeren van het vocht en verstevigen van de oogcontouren. Neem contact met ons op om gebruik te maken van deze aanbieding.

Laatste oogverzorging tips

Het geheim van een mooie ooghuid is dus een goede verzorging met de juiste producten.

Om af te sluiten nog een paar leuke tips.

  1. Bewaar je ooggel in de koelkast. Daardoor wordt de gel frisser. Na het aanbrengen van de gel werkt het net iets beter voor de circulatie en vochtafvoer.
  2. Bewaar in een afgesloten doosje vochtige wattenschijfjes met eventueel een paar druppels van je favoriete ooglotion in de koelkast. Heerlijk als verkoelend oogkompres na een drukke dag.
  3. Toverhazelaar of Hamamelis zijn erg goed tegen rode en opgezwollen ogen. Schep een theelepel gedroogde Hamamelis in een kopje gekookt water en laat dit afkoelen. Daarna zeven met een kleine zeef en het water in een afgesloten flesje bewaren. Perfect als ooglotion. Zelfgemaakte lotion is wel beperkt houdbaar.
  4. Draag in de zomer een zonnebril om de huid rond je ogen goed te beschermen tegen uv-straling.

Beauticians